lördag 3 mars 2012

Bastubygget fortsätter

Medan jag och barnen varit hemma hos mina föräldrar i några dagar, har det hänt en hel del på hemmafronten med bastu byggandet.
Så här såg bastun ut igår då jag kom hem :)



Bastupanelen är värmebehandlad Magnolia 15x145



Bakom bastu spisen kommer denna stenyta att finnas. Stenytan är Niagara Ivory 31,5x56 

5 kommentarer:

  1. Hej,
    Sitter och letar efter inspiration till bastun som jag också håller på att slänga ihop (tillsammans med ett badrum och sovrum i källaren)
    Har tills idag varit inne på att kakla bastun och bara ha laven i trä.. men nu är jag så fruktansvärt sugen på en klassisk bastu med trä!

    Det jag undrar är: Vilken typ av trä använder du? hur stor blir bastun? och hur blir designen på den? och vad ska du köra för uppvärmning? jag har varit inne på tylö combi men är grymt sugen på att sänka ner ett agg i laven nu.. SVÅRT!

    SvaraRadera
  2. Värmebehandlad magnolia är bara såå fin. Vi blev helt sålda då vi såg SunSaunas Relax-bastu (magnolia + jättetuija) på en mässa i fjol och konstigt nog såg den precis lika fin ut på årets mässa också :) Du kanske har skrivit det någonstans, men frågar iaf. Har ni beställt bastun från någon bastufirma eller gör ni den av "långvirke"? Vi sitter här och funderar på om man borde köpa ett bastupaket (inkl. panel, lavar, spis, belysning, glas) eller skaffa allt separat.

    SvaraRadera
  3. Inspirationen till bastun är tagen ur SunSaunas Relax. Vi har använt värmebehandlad mangolia som panel och värmebehandlad asp till laven. Vi valde att bygga allt själv från "långvirke". Aggregatet är en nersänkt Harvia Kivi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för infon! Måste ta oss en titt på värmebehandlad asp också - tuijan är rätt dyr, så om det går att hitta något annat alternativ är det förstås hemåt. Även om jag tror det kan bli svårt att övertala mannen i huset om att något annat än tuija också kan gå för sig ;)

      Radera
  4. Hej! Jag hittade den här sidan för jag googlade Harvia Magnolia som vi funderar på till kommande bastu. Jag har en fråga om det går för sig: har Magnolian hållit färgen? Ibland brukar bastupanel blekna med åren enligt min erfarenhet.

    Mvh
    Jan Karlsson, Mariehamn

    SvaraRadera