söndag 22 januari 2012

Saudi-Arabien


 Min man gjorde i veckan en tjänsteresa till Saudi-Arabiens huvudstad Riyadh. I hela landet bor det 24 miljoner invånare varav över 5 miljoner i Riyadh. En modern och livlig stad även om landet är totalt skyddat från väst världen. Alkohol förekommer inte alls i hela landet. I samband med visum ansökan undertecknar man ett dokument där man godkänner dödsstraff. Varje år avrättas dömda människor offentligt på torget, med svärd.  Kvinnorna i landet saknar helt rättigheter och får ej vistas offentligt på egenhand. De får inte köra bil eller arbeta :(  Det har under senare tid påbörjats diskussioner om att småningom börja förändra vissa saker. Men det kommer att ta lång tid innan de är i kapp oss i väst.


Hotell Marriot, Riyadh, Saudi-Arabien
Varje morgon 05:15 var det väckning av dagens första Salah (bönestund). Den är en av islams fem pelare och genomförs fem gånger per dag.


Lithea fick en Saudiarabisk Abaya som bärs av muslimska kvinnor och som täcker hela kroppen. Den används ofta tillsammans med Niqab som är en slöja som bärs framför ansiktet och lämnar endast ögonen oskylda. Uppe till höger några sedlar Saudiarabisk rial (SAR)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar